معرفی و شناخت علوم پایه پزشکی
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

علوم پایه پزشکی مجموعه ای از علوم پایه است که در خدمت علم پزشکی تحقیق و فعالیت می‌ کند. بر این اساس علومی از جمله زیست، شیمی، فیزیک و… با علوم پزشکی وجهی مشترک دارند.

تحقیقاتی که یک پژوهشگر علوم پایه، انجام می‌ دهد، به تولید دانش ختم می‌ شود. به عبارت ساده‌ تر این دانش همانند علوم کاربردی در ابتدا به فکر حل یک مسئله نیست؛ هر چند که ممکن است این دانش در گذر زمان کارایی حل مسائل را پیدا کند.

اگر بخواهیم به طور دقیق‌ تر بیان کنیم؛ علوم پایه در راستای همسان سازی سطح کیفی آموزش و افزایش سطح علمی دانشجویان هر مقطع در تمامی دانشگاه‌ های پزشکی و دندان پزشکی، صورت می‌ پذیرد.

بنابراین هنگام آزمون نیز برخی از رشته‌ های پزشکی از جمله دندانپزشکی، پزشکی و داروسازی باید سوالات علوم پایه را پاسخ دهند.

کسب نمره در این آزمون اهمیت فراوانی دارد و از طرفی حجم کتاب‌های درسی این علوم زیاد است؛ از این جهت خواندن آنها برای بسیاری مشکل خواهد بود. به همین دلیل در این مقاله به معرفی منابعی خواهیم پرداخت که فهم نکات درسی علوم پایه را برای مخاطب آسان کند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

معرفی علوم پایه پزشکی

دانشجویان رشته‌ های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در ترم‌ های اولی که قدم به دانشگاه گذاشته اند می‌ بایست دانش علوم پایه پزشکی را فراگیرند. مدت زمان این آموزش پنج ترم می‌ باشد. در واقع دانشجو در این پنج ترم برای مراقبت‌ های بالینی از بیمار آماده می‌ شود.

پس از گذر از این دوره دانشجو می‌ بایست در یک آزمون نهایی شرکت کند تا نتیجه این زمانی را که صرف کرده سنجیده شود. این آزمون در سال دو بار (یک بار برای ورودی‌ های نیمسال اول و سپس برای ورودی‌ های نیمسال دوم) برگزار می‌ گردد.

آزمون اول برای پذیرفته شدگان نیمسال اول در اسفند ماه و آزمون دوم برای پذیرفته شدگان نیمسال دوم در شهریور ماه خواهد بود.

حداقل معدل لازم برای قبولی در آزمون

داوطلب برای قبولی در این آزمون لازم است حداقل معدل ۱۲ در کارنامه کسب نماید. در صورتی که دانشجو یکی از دروس عمومی علوم پایه را پاس نکرده باشد؛ قادر خواهد بود به صورت مشروط در آزمون شرکت به عمل آورده و ترم بعدی برای پاس کردن این درس اقدام نماید.

دانشجویانی که خارج از کشور در رشته پزشکی فارغ التحصیل شده‌ اند نیز برای تکمیل دوره پزشکی خود باید در آزمون علوم پایه پزشکی شرکت کنند. همانگونه که اشاره شد کسب حداقل نمره ۱۲ برای تمامی دانشجویان پزشکی یک امر ضروری است و در غیر این صورت مجوز اشتغال برای ایشان در نظر گرفته نخواهد شد.

طبق قوانین، دانشجویان ورودی سال ۸۳ به بعد تنها سه بار می‌ توانند برای کسب نمره قبولی در این آزمون شرکت کنند و در صورتی که در هر یک از این سه بار موفق به کسب نمره قابل قبولی نشدند از شرکت در آزمون و ادامه تحصیل در رشته پزشکی عمومی محروم خواهند ماند. در پی این اتفاق دانشجو باید در رشته‌ های کاردانی یا کارشناسی رشته پزشکی به ادامه تحصیل بپردازد.

عدم شرکت در آزمون

دانشجویانی که بنابر هر دلیلی امکان شرکت در آزمون را نداشته باشند. تا زمانی که در آزمون شرکت نکنند، نمی‌ توانند ادامه تحصیل بدهند. لازم به ذکر است که غیبت غیر موجه به این معناست که فرد یک بار در آزمون شرکت کرده است.

برای قبول شدن در آزمون علوم پایه پزشکی، داوطلب باید حجم وسیعی از کتاب‌ ها را بخواند که بسیار سخت و دشوار است.





:: برچسب‌ها: شناخت , علوم پایه , پزشکی ,
:: بازدید از این مطلب : 80
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 فروردين 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: